Citat från kursutvärderingar:
"Handfasta och praktiska råd och information inför, under och efter förlossningen. Bra för båda parter!"
" Kanonbra, TACK!"
" Hela upplägget, allt vi tog upp+ övningarna. Att det inte bara var andningen utan annat förlossningsrelaterat som kändes värdefullt att prata om. Att det fanns tid för frågor/samtal".
"Jättebra övningar och bra storlek på gruppen"."Givande, utvecklande och lugnande."
"Man känner sig mer förberedd, tydlighet i övningarna!"
"Kursen gav oss en ökad känsla av kontroll- samarbetet med partnern blev suveränt häftig!"
"Upplägget med kursen var bra! Teori och praktik blandat. Att partnerns roll lyftes fram var bra!"
"Lärorik, medryckande och rolig"
"Bra att kursledaren visar scenarier. Man får en känsla för hur det kan bli".
"Bra att man fick svar på det man undrar och en verklig bild av hur det kan bli!".
"Professionell kursledare men ändå "down to earth".
"Kursen gav en struktur över förlossningen och gav oss en konkret uppgift i att bryta ner den till en konkret plan. Bra för oss att diskutera detta inom paret".

När ska vi gå kursen?

Profylax kräver träning så desto tidigare i graviditeten man börjar desto mer tid finns att praktisera tekniken. För många blir dock tanken på en förlossning mer verklig längre fram in i graviditeten. Det är aldrig för sent att börja träna.

Det har ingen betyelse om det är första gången Ni ska föda barn eller om Ni är omföderskor.

Alla är välkomna!

Kursupplägg

  • Kursen är tre timmar lång och innehåller miniföreläsningar och praktiska övningar där deltagarna självklart får träna själva på tekniken. Kursdeltagarna sitter, när vi ska träna andning exempelvis, utspridda i olika delar i lokalen så det finns möjlighet till lite avskildhet när Ni tränar.
  • Det finns möjlighet att gå en sk. privat profylaxkurs om man önskar vara själva som kursdeltagare. Denna kurs har samma upplägg som ordinarie kurs men priset är 2990kr/par.

Varför profylaxkurs?

Kursledare på Andas Mamma är utbildad av Annas profylax i Stockholm. I Stockholm har man jämfört en grupp på ca. 1500 kvinnor/par där ena gruppen inte gått kurs och tränat i profylax och jämfört statistiken med den grupp som deltog på kursen. Resultaten visar att samtliga komplikationer såsom förlossningar som avslutas med sugklocka, och kejsarsnitt minskade i den gruppen som deltagit på Annas Profylax. Även användningen av lustgas, ryggbedövning, bäckenbottenbedövning minskade.

Profylaxen bör ses som ett komplement till den medicinska smärtlindringen som erbjuds på en förlossningsavdelning men kan självklart även användas som den smärtlindring man väljer enbart om man vill föda utan medicinsk smärtlindring.

Om någon av de blivande föräldrarna upplever en stor rädsla för förlossningen kan profylaxkursen ge er verktyg som både är praktiska samt psykologiska att kunna använda sig av. Paret får hjälp med målbilder, avslappning och med fokus på profylax så finns inte samma utrymme kvar för den oro/rädsla man känner.

 

 

 

Kurstillfällen

 
  • Torsdagen den 25:e april kl. 18-21. FULLBOKAD!
  • Torsdagen den 16:e maj kl. 18-21.
  • Torsdagen den 13:e juni kl. 18-21.
  • Torsdagen den 25:e juli kl. 18-21.
  • Torsdagen den 8:e augusti kl. 18-21.
  • Torsdagen den 12:e september kl. 18-21.
  • Tillfällen kommer att läggas ut fortlöpande. Dock sker inga fler kurser i de månaderna där kurser nu finns utlagda.